Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Οι MindthreaT στο RockGreece.gr

2:32 π.μ.

πενταμελής metal μπάντα των MindthreaT από την Αθήνα, μας συστήνεται στο RockGreece.gr και μας παρουσιάζει τα σχέδια της, τις επιρροές της και τα όνειρά της που ξεπερνούν την ελληνική αγορά, σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση της ελληνικής rock σκηνής...

Από το 2011 μέχρι σήμερα, έχετε κυκλοφορήσει το CD "Amidst Your Bloodlines" και το EP “Where The Lights Are Dead”. Ποια είναι τα βασικά metal στοιχεία των MindthreaT που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα group;Αρχικά να τονίσουμε ότι από τη μεριά μας δεν λέχθηκε ποτέ ότι ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα group, αν και μας τιμάει πολύ αυτή η πρόταση ! Αυτό το οποίο κάνουμε σαν συγκρότημα είναι να είμαστε επικεντρωμένοι στο στόχο μας και επίμονα και υπομονετικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά με σκοπό το όνομά μας να μεγαλώνει όλο και πιο πολύ.
Τι σχέση έχουν οι Linkin Park με τους Pink Floyd και τους MindthreaT;
Μπορεί να φαίνονται μακρινές αυτές οι επιρροές μας, αλλά είναι πραγματικότητα. Οι Pink Floyd είναι το συγκρότημα που τα ξεκίνησε όλα (χωρίς υπερβολές), κάποια μέλη μας μεγαλώσανε ακούγοντάς τη μουσική τους και κάποια άλλα απλά εμπνέονται από τις συνθέσεις τους, μα το σίγουρο είναι ένα, όλοι μέσα στη μπάντα εκτιμούν το μεγάλο μουσικό, και όχι μόνο, έργο που προσέφερε αυτό το τεράστιο σχήμα από τη Βρετανία. Οι Linkin Park τώρα, σε πιο σύγχρονο πλαίσιο, είναι το συγκρότημα που πραγματικά μας ενώνει, όλοι μεγαλώσαμε ακούγοντάς τους και η μουσική τους είναι χαραγμένη βαθιά μέσα μας επηρεάζοντας μας πολύπλευρα. Μπορεί να μην είναι ευδιάκριτη η επιρροή που μας ασκεί αυτή η μπάντα αλλά είναι σίγουρα πολύ σημαντική !Πρόσφατα σας απολαύσαμε στο Red Bull Bedroom Jam Show 2014. Πως προέκυψε η συγκεκριμένη συμμετοχή σας; Τι έχετε αποκομίσει από την μέχρι τώρα πορεία σας;
Το Red Bull Bedroom Jam είναι ένας διαγωνισμός που είχαμε υπ' όψιν μας από τον περασμένο χρόνο, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχανε προοπτικές για συγκροτήματα κοντά στον ήχο μας, κάτι το οποίο φέτος άλλαξε. Η απόφαση για να συμμετάσχουμε δεν ήταν δύσκολη διότι στην περίπτωση της πρόκρισης, όπως και έγινε, η διάκριση είναι μεγάλη και οι ευκαιρίες που δίνονται ακόμα μεγαλύτερες. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού δεν ήταν εύκολη, καθώς υπήρχε μεγάλη ανάγκη για spam κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Υπήρξε πολύ άγχος, πολλή πίεση, κούραση και νεύρα, μα το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε όλους. Προς το παρόν τα πιο σημαντικά που έχουμε αποκομίσει από το διαγωνισμό είναι η εμπειρία του live recording-shooting, κάτι το οποίο δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ξανά στο παρελθόν και φυσικά το σημαντικότερο, η ευκαιρία να αποδείξουμε τι αξίζουμε μπροστά σε κριτική επιτροπή. Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές δοκιμασίες στην ιστορία του συγκροτήματος μας.



Πείτε μας λίγα λόγια για την εμπειρία και συμμετοχή σας στο Wacken Open Air festival, στο οποίο βρεθήκατε επί σκηνής δίπλα σε ονόματα όπως οι Machine Head, οι In Flames και οι Amon Amarth.
Είναι πραγματικά η μεγαλύτερη εμπειρία σε όλη τη ζωή του συγκροτήματος μέχρι σήμερα, από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία ! Από το ταξίδι στη Γερμανία, έναν από τους πυρήνες της μουσικής βιομηχανίας, μέχρι και τη στιγμή που ανεβήκαμε στη σκηνή για να ζήσουμε τα 20 πιο έντονα λεπτά της ζωής μας. Σε όσα φεστιβάλ και να παίξουμε, αυτή η εμπειρία θα είναι ανεπανάληπτη, γιατί πρώτη φορά είναι μόνο μία !

Μπορεί το metal κοινό της Ελλάδας να είναι πιστό. Αρκεί όμως αυτό για την επιτυχία μιας metal μπάντας στην χώρα μας;
Η αποδοχή και η υποστήριξη από το εγχώριο κοινό είναι πολύ σημαντικά, αλλά αυτά είναι μόνο η αρχή. Για να έχει μια μπάντα επιτυχία χρειάζεται αφοσίωση στο στόχο, επιμονή, υπομονή και κυρίως συντήρηση και επέκταση του fan base. Χωρίς τον κόσμο δεν είμαστε τίποτα, όσο καλή μουσική και να γράφουμε, όσο έξυπνοι και να είμαστε και όσο δυνατά lives κάνουμε, αν δεν υπάρχει κόσμος να σε στηρίξει δεν θα υπάρξει πορεία. Βέβαια είναι απαραίτητα όλα τα παραπάνω ώστε ένα συγκρότημα να έχει επιτυχία και κατά συνέπεια πιστό κοινό, κατά κάποιο τρόπο το ένα φέρνει το άλλο.Πως κρίνετε την ελληνική rock σκηνή και αγορά; (πωλήσεις, δισκογραφικές, festivals κ.α.)
Δυστυχώς όσο και να μην θέλουνε να το παραδεχτούνε κάποιοι, η σκηνή δεν πηγαίνει καλά. Από καλλιτεχνικής άποψης έχουμε πολλές ενστάσεις, αλλά θα ήταν καλύτερα να μην τις εκθέσουμε εδώ, το μόνο που θα πούμε είναι ότι είμαστε ενάντια στις κινήσεις της μόδας και ο καθένας ας το μεταφράσει όπως αυτός θέλει. Βέβαια το ότι η σκηνή δεν πηγαίνει καλά όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν έχει να κάνει με το καλλιτεχνικό κομμάτι αυτής, αλλά με την αγορά και την οικονομία της. Η χώρα μας είναι έτσι και αλλιώς αδύναμη οικονομικά και αυτό έχει κακό αντίκτυπο στη μουσική, καθώς δεν υπάρχουν πόροι για να υποστηριχτούν μεγάλες κινήσεις.
Υπάρχει σκέψη για περαιτέρω προώθηση των MindthreaT στο εξωτερικό;
Η προώθηση του συγκροτήματός στο εξωτερικό είναι κυριότερος στόχος μας, κάτι το οποίο δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος από τις κινήσεις μας, καθώς όλες αποσκοπούν στη διεθνή προβολή. Κακά τα ψέματα το κέντρο της βιομηχανίας και ο πυρήνας τον εξελίξεων βρίσκεται αλλού, γι' αυτό το λόγο και πολλά σχήματα μετοικούν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα από τα πλάνα μας, αλλά είναι σίγουρα το πιο αβέβαιο και το αν θα πραγματοποιηθεί παραμένει ακόμα και σε εμάς τους ίδιους άγνωστο.

Ποιά είναι τα όνειρα των MindthreaT;
Το μεγαλύτερο όνειρό μας είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε τις ζωές κάποιων ανθρώπων με τη μουσική μας, όσοι και αν είναι αυτοί. Φυσικά και έχουμε μεγάλους στόχους, αν δεν είχαμε δεν θα προσπαθούσαμε για κάτι άλλωστε, αποβλέποντας σε ένα μεγάλο κοινό και μια ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση. Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι δεν θέλουμε να αφήσουμε τη δική μας ιστορία στο μουσικό στερέωμα, κάτι που βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πιστεύουμε ότι αξίζει να αφιερώσουμε τις ζωές μας στη μουσική, αφήνοντας πίσω πολλά άλλα πράγματα που αγαπάμε και θα θέλαμε να κάνουμε, γιατί μόνο τη στιγμή που βλέπουμε κάποιους ανθρώπους στο κοινό να τραγουδάνε κάθε στίχο των τραγουδιών μας, συνειδητοποιούμε όλο και πιο πολύ ότι αυτό θέλουμε να κάνουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας. Αυτές οι εικόνες πάνω από τη σκηνή είναι η ανταμοιβή των κόπων μας και των θυσιών μας, και είναι ανεκτίμητης αξίας.Τον Ιούλιο θα ταξιδέψετε στην Ιταλία για το Total Metal Open Air Festival. Υπάρχουν άλλα προγραμματισμένα live για εσάς φέτος;
Το πρόγραμμα φέτος είναι πιο γεμάτο από ποτέ ! Ξεκινώντας το καλοκαίρι με τον τελικό του Red Bull Bedroom Jam στο Stage Vol. 1 στις 31 Μαίου, συνεχίζοντας στις 14 Ιουνίου με το Wacken warm up party, στο οποίο μάλιστα θα έχουμε και special show και στις 21 Ιουνίου στο 7sins με τους United Highlights για το release party του EPτους. Δεν σταματάμε εδώ όμως καθώς και ο Ιούλιος έχει δύο πολύ δυνατά live, το πρώτο είναι στις 10 Ιουλίου στο 8ball club της Θεσσαλονίκης παίζοντάς ως supportστους Καναδούς Comeback Kid, πολύ σημαντικό live για εμάς διότι θα είναι η πρώτη μας εμφάνιση στην συμπρωτεύουσα και μάλιστα δίπλα σε ένα αγαπημένο μας όνομα. Τέλος, το κλείσιμο του κύκλου των καλοκαιρινών μας εμφανίσεων θα είναι στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Ιταλία στο Total Metal Open Air Festival στις 20 Ιουλίου, έναlive για το οποίο ανυπομονούμε και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι πραγματικά πολύ δυνατό.

Ποια θα είναι τα επόμενα δισκογραφικά και μουσικά σας βήματα;
Το επόμενο δισκογραφικό βήμα μπορεί να είναι ένα ακόμα EP μπορεί να είναι και full length δίσκος, ποιός ξέρει; Η κυκλοφορία μιας ολοκληρωμένης δουλειάς είναι σίγουρα κάτι το οποίο έχουμε στα μελλοντικά πλάνα μας, αλλά το πότε παραμένει άγνωστο. Όσο για τα μουσικά μας βήματα, έχοντας πολλά κατά νου, θα θέλαμε να πειραματιστούμε για να δούμε τι μας ταιριάζει και τι μας αρέσει, ώστε να κινηθούμε κατάλληλα συνθετικά. Ούτως ή άλλως σκοπός μας είναι να δημιουργούμε κάτι που μας αντιπροσωπεύει σαν οντότητες και αυτό θα γίνει μόνο όταν κάνουμε κάτι που είναι καθαρά δικό μας και θα μας γεμίζει.

Μέλη:
Anthony - Lead Vocals
John Tsoutsias - Guitars
Jim Kakes - Guitars
Aleister - Bass
Gus – Drums

Ευχαριστούμε πολύ τους MindthreaT για την συνέντευξή τους! Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα βήματά τους!

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top