Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Mindthreat: Where The Lights Are Dead EP (Self Released 2013)

11:04 π.μ.

Mια μπάντα με πολύ μέλλον και δυναμικό μπάσιμο στην metal σκηνή, αν και μετρούνε μόνο 2 χρόνια ζωής, οι MindThreat συγκροτήθηκαν στην Αθήνα το 2011 και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το promo άλμπουμ "Amidst Your Bloodlines". Στην συνέχεια, μετά από διάφορα live στην Ελλάδα, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Wacken Open Air του 2012, νικώντας σε έναν διαγωνισμό και έπαιξαν δίπλα σε τεράστια ονόματα της metal. Τον Ιούνιο κυκλοφόρησαν το ΕΡ “Where The Lights Are Dead” το οποίο θα σχολιάσω, μετά από αυτήν την σύντομη περιγραφή της πορείας των Mindthreat.
Το ΕΡ αποτελείται από 5 κομμάτια, τα οποία έχουν κάποια συνοχή μεταξύ τους, σαν να αφηγούνται μια ιστορία. Ο metalcore ήχος των Mindthreat χαρακτηρίζεται γενικά από riffs που πέφτουν σαν βροχή και κύμβαλα που δεν ξέρουν να σταματάνε! Μελωδικά και brutal φωνητικά εναλλάσσονται και όλα αυτά να ενσωματώνονται πάνω στο τραγούδι προσεκτικά και αρμονικά.


 Περνώντας στα κομμάτια οι Mindthreat μας ξεκινάνε την «αφήγηση» με το “Under The Surface”, κομμάτι που είναι στο στυλ της μπάντας που ανάφερα παραπάνω. Όμως η συνέχεια είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού το δεύτερο κομμάτι “Deepen Than Scars” το θεωρώ το καλύτερο κομμάτι. Εναλλαγές μελωδικού και brutal ήχου (στοιχεία που μου αρέσουν στο metalcore προσωπικά), γρήγορου και ήρεμου τέμπο, αρμονική κιθάρα και ανεξέλεγκτη στην πορεία δεν μπορούν να με γεμίσουν με ικανοποίηση. Το τρίτο κομμάτι “Never Ending Place” δεν διαφέρει από το προηγούμενο και το κατατάσσω στα τραγούδια που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Η μόνη διαφορά είναι στα φωνητικά που κυριαρχούν περισσότερο τα «καθαρά». Το ομώνυμο “Where The Lights Are Dead” ξεκινάει περισσότερο δυναμικά, ενώ στο ρεφραίν γίνεται μελωδικό. Το τελευταίο κομμάτι “Elysia” κλείνει το ΕΡ και είναι ένα instrumental κομμάτι.
Καταλήγοντας στα πρώτα συμπεράσματα μόλις έχω ακούσει το “Where The Lights Are Dead” είναι ότι σίγουρα θα το ξανακούσω σύντομα. Αποτελεί μια προσεγμένη προσπάθεια μιας μπάντας που στα πρώτα της δείγματα έχει εντυπωσιάσει. Και δικαιολογημένα. Αξίζει πολλά και εύχομαι στους Mindthreat να τους δοθεί η ευκαιρία και να την εκμεταλλευτούν.
Κείμενο: Κώστας Πάσχος

 http://www.sawbiz.gr

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top