Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

INTERVIEW WITH MINDTHREAT

8:32 π.μ.

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσαν αποκλειστικά στο Rock Addiction οι ''MindthreaT''
Ένα από τα πιο δυνατά και ανερχόμενα ονόματα της New wave-death metal σκηνής στην Ελλάδα, είναι οι Αθηναίοι MindThreat, τους οποίους είχα την τύχη να δώ μαζί με τους TrendyHooliguns στο Κ44, τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι MindThreat , ήταν η μπάντα που μας εκπροσώπησε στο Wacken Festival του 2012, στην Γερμανία!


R.A. Παιδιά, σας καλωσορίζω στο Rock Addiction! Θα ήθελα να μου πείτε τα βασικά γεγονότα που μέχρι στιγμής έχουν στιγματίσει τους MindThreat και μια παρουσίαση της βιογραφίας της μπάντας, όπως θα την κάνατε εσείς...
M.T. Καλησπέρα Γιώργο και από εμάς. Μια σύντομη βιογραφία της μπάντας, δημιουργηθήκαμε στις αρχές του 2011 ηχογραφώντας την πρώτη μας δουλειά η οποία κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα και με τη νέα σεζόν (11-12) άρχισε η προετοιμασία μας για τον τελικό του WackenMetalBattle. Το βασικότερο γεγονός το οποίο στιγμάτισε το συγκρότημα είναι αναμφίβολα η συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο metal φεστιβάλ του κόσμου, το Wacken Open Air το καλοκαίρι του 2012 μετά από τη νίκη μας στο διαγωνισμό.
R.A. Έχετε ήδη βγάλει ένα EP το 2011, με τίτλο “Amidsty our Bloodlines. Μπορείτε να μου πείτε κάποια πράγματα για αυτήν την κυκλοφορία και τι κριτικές είχε αυτό το EP;
M.T. Το EP αυτό είναι η πρώτη δουλειά μας η οποία κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2011. Την ίδια περίοδο κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας video clip, "Not your fate", τραγούδι από το EP, το οποίο δέχτηκε πολύ καλές κριτικές και αναδείχθηκε 'video του μήνα' από διάφορα webzines και άλλους φορείς. Την παραγωγή του υλικού επιμελήθηκε το In the Core Media studio καθώς και την παραγωγή του video. Το EP διανέμεται από το ίδιο το συγκρότημα προς τον κόσμο δωρεάν.

R.A. Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας από την αρχή; Πως τα πάτε με την τωρινή σύνθεση;
M.T. Από το ξεκίνημα μας μέχρι και σήμερα έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο σχήμα με σημαντικότερη αυτή του frontman το Μάρτιο του 2012, η οποία ήταν ορόσημο για την στροφή της μπάντας σε ένα διαφορετικό ήχο, πιο προσωπικό. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εισαγωγή του Αντώνη στη μπάντα έγινε λιγότερο από ένα μήνα πριν τον τελικό του διαγωνισμού, αλλά παρόλα αυτά η χημεία ήταν εμφανής και απέδωσε καρπούς. Η πιο πρόσφατη αλλαγή στο σχήμα είναι αυτή του drummer η οποία έγινε στην αρχή του έτους που διανύουμε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Alex για όλα όσα έδωσε σε αυτό το συγκρότημα και είναι πάρα πολλά, καθώς και για όλες τις καλές στιγμές που ζήσαμε μαζί σαν μπάντα αυτόν τον 1.5 χρόνο! Ο αντικαταστάτης θα ανακοινωθεί σύντομα από το συγκρότημα.

R.A. Τι θυμάσαι από αυτήν την βραδιά στο An Club στον τελικό του Wacken Metal Battle 2012 που βγήκατε νικητές; Πως νιώσατε όλα τα μέλη για αυτήν την διάκριση;
M.T. Η νύχτα του τελικού είναι πραγματικά αξέχαστη! Σίγουρα υπήρχε πολύ άγχος κάτι το οποίο έφυγε μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή, αλλά επανήλθε τη στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος. Όταν τελικά διακριθήκαμε, αισθανθήκαμε πάνω απ'όλα δικαιωμένοι για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που είχαμε καταβάλει για 9 μήνες, τις θυσίες που κάναμε όλοι όλο αυτόν τον καιρό και φυσικά το μεγάλο ρίσκο αλλαγής βασικού μέλους σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο.

R.A. Πως ήταν η εμπειρία σας στην Γερμανία όταν παίξατε στο Festival; Θα ξαναπηγαίνατε για να δείτε κάποια αγαπημένη μπάντα?
M.T. Η εμφάνισή μας στο Wacken είναι σίγουρα το μεγαλύτερο επίτευγμα μας μέχρι τώρα. Η εμπειρία είναι απερίγραπτη, με λίγα λόγια οργάνωση, σεβασμός στο μουσικό, τέλειος ήχος για ακροατή και μουσικό, κόσμος που θέλει να ακούσει τις αγαπημένες του μπάντες αλλά όχι μόνο αυτές, κόσμος που αναζητά καινούρια ακούσματα, camping, βροχή και metal! Σίγουρα θα ξαναπηγαίναμε στο φεστιβάλ αλλά στόχος μας είναι την επόμενη φορά που θα πάμε να συμμετέχουμε πάλι στο line-up!
R.A. Στο προηγούμενο live σας, θυμάμαι ότι είχα ακούσει διασκευές των Parkway Drive & Slipknot! Είναι όντως από τις μπάντες που έχετε επηρεαστεί; Ποιές άλλες μπάντες θα λέγατε ότι σας έχουν επηρεάσει;
M.T. Είναι πολλές οι μπάντες που έχουμε επηρεαστεί, το κάθε μέλος έχει τις δικές του και σίγουρα είναι και αυτές οι δύο μέσα! Οι επιρροές που έχει ο καθένας μέσα στο συγκρότημα σχεδόν πάντα δεν είναι ευδιάκριτες από τις συνθέσεις και άλλωστε αυτός είναι ο στόχος. Μερικές από τις επιρροές μας χωρίς να έχει σημασία η σειρά αναφοράς τους είναι οι Architects, AsIlayDying, Gojira, Meshuggah, Slipknot, ParkwayDrive, Sylosis, BringmetheHorizon.

R.A. Τώρα από όσο γνωρίζω, ετοιμάζετε το νέο σας EP. Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα για την νέα κυκλοφορία (πόσα κομμάτια θα περιέχει, που κάνετε την παραγωγή, αν συμμετέχετε όλοι στην σύνθεση κλπ κλπ) και σε τι διαφέρει συνθετικά και ηχητικά από την προηγούμενη;
M.T. Για το νέο EP έχουμε ηχογραφήσει κάποια όργανα τους τελευταίους μήνες του 2012 αλλά η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Θα περιλαμβάνει 5 κομμάτια, 2 από τα οποία ήδη παρουσιάσαμε στη Γερμανία όπως και σε επόμενα live μας. Λόγω της αλλαγής της φωνής σε αυτό το υλικό καθώς και λόγω της εξέλιξης των συνθετικών ιδεών το αποτέλεσμα είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με την πρώτη κυκλοφορία. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις συνθέσεις είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να βρούμε τον εαυτό μας σαν συγκρότημα και κατά συνέπεια τον προσωπικό μας ήχο. Την παραγωγή έχει αναλάβει και πάλι το In the Core Media studio.

R.A. Μπορείτε να μας αναλύσετε λίγο το concept του video clip σας για το κομμάτι “Notyourfate;
M.T. Το video παρουσιάζει έναν άνθρωπο πανέξυπνο, πολύ διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους και γι'αυτο το λόγο αισθάνεται περιθωριοποιημένος. Αυτό στο τέλος τον οδηγεί στο να μην αντέχει άλλο και δίνει τέλος στη ζωή του μόνος του. Το βαθύτερο νόημα της ιστορίας αυτής είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία η οποία σου επιβάλλει να είσαι χαζός και κοιμισμένος και αν τύχει να ξεφύγεις από όλο αυτό και καταφέρεις να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά, αισθάνεσαι τόσο μόνος σου ανάμεσα σε τόσους ηλίθιους όπου στο τέλος δεν αντέχεις. Φυσικά και δεν θα καταλήξεις να αυτοκτονήσεις μετά από αυτό, αλλά θέλαμε να είναι αρκετά ακραίο το όλο νόημα της ιστορίας του video ώστε να προβληματίσει, γι'αυτό  και το παρουσιάσαμε έτσι.


R.A. Τι θα λέγατε, σε ένα παιδί που θα ξεκίναγε αυτήν την εποχή μια νέα μπάντα του είδους σας; Τι συμβουλή θα του δίνατε, από την μέχρι τώρα εμπειρία σας;
M.T. Να κοιτάξει να είναι όσο πιο πρωτότυπος γίνεται στις ιδέες του, να κοιτάει μόνο τη δική του δουλειά και να μην ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι, να κρατάει μια στάση κατηγορηματική απέναντι στα μουσικά κύματα που προστάζει η μόδα αποφεύγοντας όσο γίνεται την ανάμειξη του στις κλίκες μπαντών που τα στηρίζουν, οι κινήσεις που αφορούν  το συγκρότημά του να διακρίνονται από επαγγελματισμό ωριμότητα και σοβαρότητα και τέλος η μπάντα να αγαπάει αυτό που κάνει και να αγωνίζεται ασταμάτητα για να πετύχει το στόχο της.

R.A. Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, μιας και είναι η πρώτη συνέντευξη που κάνω στο Rock Addiction και θα ήθελα κλείνοντας να μου πείτε τα 5 καλύτερα album σας για την χρονιά που μας πέρασε! Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι ότι καλύτερο, δημιουργικό και δυνατό για τους MindThreat!!!
M.T. Λοιπόν, χωρίς να έχει σημασία η σειρά αναφοράς τους:
Architects – Daybreaker
Parkway Drive – Atlas
Gojira – L’enfantSauvage
As I Lay Dying – Awakened
While She Sleeps – This Is the Six

Εμείς ευχαριστούμε πολύ Γιώργο για το ενδιαφέρον και το Rock Addiction, καλή αρχή με τις συνεντεύξεις και καλή συνέχεια με τις υπόλοιπες δουλειές !!!

MindthreaT is:

Anthony - Vocals
John T - Guitars
Jim Kakes - Guitar
Aleister - Bass
Alex Patilla – Drums

Download MindthreaT promo at: http://www.mediafire.com/?l414mbu6asc9yhy

Like MindthreaT on facebook at: https://www.facebook.com/mindthreat?group_id=0
Find MindthreaT:
@ My space:
http://www.myspace.com/mindthreatband

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top