Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η κρίση θέλει μουσική, τραγούδι και καλή παρέα

6:45 π.μ.

Η φτώχια θέλει καλοπέραση λέει ένα απόφθεγμα και η κρίση μουσική συμπληρώνουμε εμείς. Ο Οκτώβριος διανύει τις τελευταίες του ημέρες και οι μουσικές σκηνές φορούν για μια ακόμη χρονιά «τα καλά τους» για να υποδεχτούν το κοινό. Κάποιες ρίχνουν τις τιμές τους, για να μην πούμε όλες, κάποιες άλλες το συνδυάζουν και με δυνατά προγράμματα, ντουέτα, τρίο κοκ και όλοι καλλιτέχνες και ιδιοκτήτες περιμένουν την αντίδραση του κοινού. Η τάση θέλει το τελευταίο να είναι πλέον εκλεκτικό και να επιλέγει με αυστηρά κριτήρια την έξοδό του. Πώς θα πάει η φετινή σεζόν κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει. Αλλωστε η αντίδραση των θεατών φέτος θα είναι σε ευθεία συνάρτηση με την αντοχή του πορτοφολιού τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά και ενδιαφέρονται πρόγραμμα και συναυλίες. Ως εκ τούτου επιλέξτε με προσοχή και καλή διασκέδαση.


Ποπ - ροκ πάρτι

Κάθε Τρίτη, ο Δημήτρης Κοργιαλάς και η Sunny Μπαλτζή, στο club του Σταυρού του Νότου. Ο Δημήτρης Κοργιαλάς μας έχει συνηθίσει σε δυνατές ροκ αλλά και electro εμφανίσεις με πολλές δισκογραφικές επιτυχίες και στα δύο είδη. Η SUNNY Μπαλτζή, έγινε γνωστή στους «μυημένους» στη ροκ μουσική από το συγκρότημά της Santa Fila, αφήνοντας τη δική της σφραγίδα στο ελληνικό ροκ της δεκαετίας του '90. Μαζί με τις Maxi Nil και Παυλίνα Βουλγαράκη, στήνουν κάθε Τρίτη το δικό τους πάρτι..


Λαϊκά στη Καισαριανή

Στη Μαγιοπούλα (Οδεμησίου 9, Καισαριανή, τηλ.: 210 7214934) κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο συνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης μαζί με τη Μαρία Σουλτάτου, την Ανατολή Μαργιόλα και τον Βασίλη Κορακάκη, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του συνθέτη και στις μεγαλύτερες δημιουργικές στιγμές του λαϊκού τραγουδιού.


«Γυμνά» τραγούδια

Η τραγουδοποιός Ευσταθία σε τραγούδια δικά της και άλλων «γυμνά» τα παρουσιάζει στις 26 Οκτωβρίου στον Ιανό (Σταδίου 24). Μαζί της οι Θωμάς Κοντογεώργης στο πιάνο και Δημήτρης Χουντής στο σαξόφωνο. 
Ωρα έναρξης: 22.00.


Λάκης και Vassilikos

Ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Vassilikos θα βρεθούν μαζί στη κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου (Φραντζή και Θαρύπου 35 - 37, Ν. Κόσμος, τηλ. :210 - 9226975) στις 26/10, 2-3/11 σε μια μουσική παράσταση με τον ανατρεπτικό τίτλο RETRAUDIO. Οι δυο καλλιτέχνες ξανακοιτάζουν με σύγχρονη ματιά αγαπημένα
ελληνικά και ξένα κομμάτια. Τραγούδια άλλων που θα μας τα συστήσουν ξανά. Φιλτραρισμένα μέσα από δικές τους αισθητικές και μουσικές εμπειρίες.


Μιτζέλος στο Half Note

Ο Αντώνης Μιτζέλος, rock κιθαρίστας, κιθαρωδός, συνθέτης και εκτελεστής στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου συναντιέται στο Half Note επί σκηνής με τους Anima Corda, που απαρτίζονται από τον Μιχάλη Μπρούζο και τον Γιώργο Μπεχλιβάνογλου. Οι τρεις κιθαρωδοί, ανεβαίνουν στην σκηνή με διάθεση για διάλογο και αυτοσχεδιασμό, με φωνή και καρδιά και επιχειρούν να επικοινωνήσουν όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με τους θεατές πάνω σε κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία, σε γνωστές συνθέσεις του Αντώνη Μιτζέλου, αλλά και σε επιλογές από το ελληνικό και διεθνές rock & jazz ρεπερτόριο. Στο τραγούδι η Μαριάννα Πολυχρονίδη.


Ορθοπεταλιές στο Γκάζι

Με δυνατές μελωδίες, ισχυρά κοινωνικά μηνύματα, ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια και πάνω απ' όλα αυθεντικότητα, τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν αυτό τον χειμώνα στη σκηνή της «Αρχιτεκτονικής» (Ελασιδών 6, από Πειραιώς 116, Γκάζι, 210 9014428), για να καταθέσουν τη δική τους νέα σύγχρονη οπτικοακουστική πρόταση, στο πιο ιδιαίτερο live - έκπληξη της χρονιάς. Εμφανίσεις κάθε Σάββατο.


Με δύναμη από την Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης πιστός στο ετήσιο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό θα ξεκινήσει τη χειμωνιάτικη μουσική διαδρομή του παίζοντας στις 26 και 27 Οκτωβρίου στον Ρυθμό Stage. Εχει στο δισάκι του ένα «σωρό ιδέες» ακροβατεί με ηχοχρώματα από την Ανατολή και τη Δύση και με τους σταθερούς του συνεργάτες ηλεκτρίζουν τις νύχτες του Οκτωβρίου.  Μαζί του η τραγουδοποιός Σοφία Γεωργαντζή.


Τα… μπιφτέκια διασκευάζουν

Οι Burger Project εμφανίζονται την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στο Venti Margaritas (Λεπενιώτου 20, Ψυρρή, Τηλ: 210 32 54 504). Το συγκρότημα διασκευών εκτελεί με το δικό του μοναδικό στιλ, κλασικά κομμάτια της reggae, ska, jazz, punk, swing και ακόμη περισσότερα. Επίσης, το συγκρότημα θα εμφανίζεται κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου, στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου, παρουσιάζοντας τη μουσική δράση για παιδιά «Μαμά, θα κάνω μπάντα!».


Τζαζ στο «Παλλάς»

Η Soul Station Band του Δημήτρη Καλαντζή και Ορχήστρα Πατρών σε μια παράσταση που συνδυάζει το διεθνές κλασικό ρεπερτόριο της τζαζ με τα στοιχεία της ελληνικής μουσικής που έμμεσα ή άμεσα συνδέονται με αυτήν. Μαζί τους η Αλέκα Κανελίδου και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Παρουσιάζεται στο Παλλάς, στις 29 Οκτωβρίου.


Ηλεκτρονική μπουάτ

Ο Κ. ΒΗΤΑ από τις 25 Οκτωβρίου και μόνο κάθε Πέμπτη βράδυ θα εμφανίζεται στην μπουάτ Απανεμιά στην Πλάκα (Μνησικλέους 4, τηλ. :210 3248.580). Η μπουάτ βρίσκεται στην οδό Θόλου που ενέπνευσε τον Μίνω Αργυράκη να σχεδιάσει την Οδό Ονείρων, η ιστορική μπουάτ  που την δεκαετία του 60', 70' φιλοξένησε  το νέο κύμα.   Σ' αυτόν το χώρο ο Κ. ΒΗΤΑ θα παρουσιάσει τη μουσική του με ένα ακουστικό μουσικό σύνολο για δέκα μοναδικές βραδιές. Μαζί του οι μουσικοί: Λία Χάιντ, πιάνο, φωνή. Ακουστικές κιθάρες, Φώτης Καραογλάνης και Δημήτρης Πατρίκιος.


Μύρωνας και Ματιάμπα

Ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα εμφανίζονται στις 20, 27 και 3 Νοεμβρίου, στον Σταυρό του Νότου - plus, σε μια διαδρομή που ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες, πλησιάζει την soul, φλερτάρει με το funk και λοξοκοιτάζει την disco.


Ιστορίες από την Κρήτη

Οι Χαΐνηδες δεν φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις, αλλά να θέσουν με σαφή κι ευφάνταστο τρόπο τα οικουμενικά και αιώνια ρωτήματα. Η εύρεση της αλήθειας είναι προσωπική διαδρομή του καθενός, καθώς βουτά στον ωκεανό της συλλογικής ύπαρξης. Η 10 - μελής μπάντα των «Χαΐνηδων» σμίγει τόπους και χρόνους, ρυθμούς και ηχοχρώματα για 5 Παρασκευές στον Σταυρό του Νότου - plus. Πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου και για πέντε μόνο Παρασκευές.


Θηβαίος… highway

Ο Χρήστος Θηβαίος συναντά τους Mr Highway Band και ξεκινούν μαζί ένα πειραματικό ταξίδι κινούμενοι σε εναλλακτικές μουσικές λεωφόρους. Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδοποιός με την καινούρια του παρέα, τους ταλαντούχους κι ανερχόμενους Mr Highway Band, παρουσιάζουν για πρώτη φορά μια παράσταση όπου τα αγαπημένα από όλους μας τραγούδια του σπουδαίου ερμηνευτή μπλέκονται αρμονικά και με πρωτότυπο τρόπο με country, blues και rock μελωδίες. Στις 27 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.


Μια «Χελώνα» ανοίγει βήμα στο Γκάζι

Η «Χελώνα» (Δεκελέων 26 Γκάζι, 2 βήματα από το μετρό του Κεραμεικού, τηλ. : 216-9002000 & 2001) αποτελεί το καινούργιο σημείο συνάντησης και σύμπνοιας του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου.  Συστεγάζονται και εγκαινιάζουν τον καινούργιο χώρο «Χελώνα» όπου θ' ανέβουν παραγωγές με την υπογραφή τους, αλλά θα φιλοξενηθούν και νεότεροι καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου. «ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ» ΒΙΖΖ», η μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού για ένα μήνα ακόμα. Σταμάτης Κραουνάκης - Σπείρα Σπείρα. Guest η Αγλαΐα Παππά. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 10 μ. μ. «ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ» δεκαεννέα νέα τραγούδια σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική της Δάφνης Αλεξανδρή. Ερμηνεύει η Αργυρώ Καπαρού. Κάθε Τετάρτη στις 8.30 μ. μ.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Γλυκόπικρη ποπ - ροκ

Το ελληνικό αγγλόφωνο συγκρότημα BitterSweet παρουσιάζει το άλμπουμ του Dancing in the Zoo, στο Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι), το Σάββατο 1η Νοεμβρίου. Μαζί τους θα βρεθούν οι μουσικοί που συμμετείχαν στην ηχογράφηση του άλμπουμ, ενώ παράλληλα θα προβάλλονται ειδικά σχεδιασμένα για τη βραδιά video art. Η βραδιά θα συνεχιστεί με την ομάδα Fresh and Yellow να αναλαμβάνει τα decks του Κ44, με τις γνωστές «ξεσηκωματικές» μουσικές επιλογές από την indie pop - rock σκηνή από τα 80' μέχρι και σήμερα.


Τα ρεμπέτικα του Κωστή
Ο Κωστής Μαραβέγιας με ένα διαφορετικό σχήμα, με ακουστικά όργανα και ρεμπετο - τυμπανοκρουσίες, εμφανίζεται στις 9 Νοεμβρίου, στο PassPort του Πειραιά (Καραΐσκου 119, πλατεία Κοραή, τηλ. :210-4296.401). Διασκευές από τραγούδια που αγαπά και τραγουδάει χρόνια τώρα, κρυφά, σε ρεμπετάδικα του Νέου Ηρακλείου και των Κάτω Εξαρχείων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωντανή αυτή εμφάνιση αναλαμβάνει ο φίλτατός του Αλκαίος Σουγιούλ (ο γνωστός μας «Μαθηματικός» της περσινής Τεχνόπολης) σε μπουζούκι και φωνή, καθώς και η πρώην «εγκυμονούσα» και νυν Μητέρα Τραγουδίστρια Μαρία Βασιλοπούλου. Σε ρόλο… πυροσβέστη ο συμπαραγωγός του Οτόμο Αγγλούπας στον μπαγλαμά, ο Αγγελος Αγγελίδης τζιπσοσουινγκάρει σε ακουστική κιθάρα, ο Μιχάλης Καλκάνης στο όρθιο σηκωμένο Κοντραμπάσο και ο Κρίτων Μπελόνιας σε λειψά τύμπανα και υπερμεγέθη κρουστά. Ο Μαραβέγιας θα τραγουδήσει, θα μερακλώσει και θα παίξει μόνο μπασοκίθαρο.


Με άρωμα Χατζιδάκι

Η σειρά συναυλιών «Τα Θέματα της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού», που επιμελείται ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, ξεκινά με ένα συναυλιακό γεγονός. Πολυαγαπημένα τραγούδια από τον πολύχρωμο πλανήτη του Μάνου Χατζιδάκι, έτσι όπως καταγράφηκαν στη δισκογραφία ως έργα με τους τίτλους «Λαϊκή αγορά» και «Ρωμαϊκή αγορά», όπου ένας από τους ερμηνευτές ήταν ο Ηλίας Λιούγκος. Τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά) : Καλλιόπη Βέττα, Χρήστος Θηβαίος, Ηλίας Λιούγκος, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Ορφέας Περίδης. Στο θέατρο Badminton στις 9 Νοεμβρίου.


Κιθάρες στο Fuzz

Ο Steve Vai, ο σπουδαιότερος εν ζωή γητευτής της ηλεκτρική κιθάρας εμφανίζεται στις 6 Νοεμβρίου στο Fuzz. Από τις αρχές της δεκαετίας του' 80 όπου και εμφανίστηκε δίπλα στον θρυλικό Frank Zappa και με ενδιάμεσες στάσεις τους Alcatrazz, David Lee Roth Band, Whiteskane, G3 κ. α. o Steve Vai σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα και εξερεύνησε της δυνατότητές της στο έπακρο.


Μαχαιρίτσας και Πασχαλίδης

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Μίλτος Πασχαλίδης υποδέχονται στις μουσικές τους εμφανίσεις στην μουσική σκηνή «Ζυγός» τη Δήμητρα Παπίου στη μουσική παράσταση με τίτλο «Μαζί αυτοσχεδιάζουμε». Στο πρώτο μέρος της ανατρεπτικής αυτής παράστασης σχεδιάζουν και συμμετέχουν οι «OPERA CHAOTIQUE», το δίδυμο Tenorman & Voodoo Drummer (κατά κόσμο Γιώργος Τζιουβάρας & Χρήστος Κουτσογιάννης) που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2011. Μαζί τους ο «πολυπράγμων» Δημήτρης Σταρόβας. Πρεμιέρα 9 Νοεμβρίου, παραστάσεις Παρασκευή και Σάββατο.


Μέρτενς στον Ελληνικό Κόσμο

Ο Βιμ Μέρτενς θα βρεθεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 για μία μοναδική εμφάνιση στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο βέλγος καλλιτέχνης και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μινιμαλιστικής σύνθεσης καθώς και των κινηματογραφικών και θεατρικών soundtracks, θα ερμηνεύσει συνοδεία του τρίο του καθώς και τις διάσημες συνθέσεις του.


Πορτοκάλογλου και Πλιάτσικας

Τι κοινό έχουν οι Φατμέ με τους Πυξ Λαξ; Η Νέα Σμύρνη με τους Αγιους Ανάργυρους; Η γενιά του '80 με την γενιά του '90; Η Λάρισα με τον Βόλο; Οι παλιές αγάπες με τα ψέματα; Ο άσωτος υιός με την Στίλβη; Η δίψα με τα χρυσόψαρα; Η μοναξιά με τη θάλασσα; Οι απαντήσεις δίνονται από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στο Gazoo (Πειραιώς 102-104, τηλ: 210 3422888) από τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Φίλιππο Πλιάτσικα.


Η Βιτάλη με τα ωραία της

Η Ελένη Βιτάλη κάθε Δευτέρα στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού Του Νότου. Η μεγάλη ελληνίδα ερμηνεύτρια με το πλούσιο και ξεχωριστό ρεπερτόριο μας προσκαλεί σε μια αναδρομή - διαδρομή γεμάτη μουσικές και χρώματα.
Τραγούδια λαϊκά, δημοτικά, ροκ, καθώς και τα δικά της, παντρεύονται δημιουργικά με τραγούδια άλλων, που αγάπησε και αγαπήσαμε όλοι, από εκείνα που μας «πειράζουν», τραγούδια «πειραχτικά» όπως λέει και η ίδια.
Ολα ενώνονται, ενορχηστρώνονται και διασκευάζονται από τον Νίκο Ξύδη και τους κορυφαίους μουσικούς, αυτής της εξαίρετης μπάντας! Από Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.


Τσαλιγοπούλου στον Ρυθμό

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ξεκινά τις χειμερινές της εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Ρυθμός (Μαρίνου Αντύπα 38 στην Ηλιούπολη). Τα δύο πρώτα Σάββατα, 3 και 10 Νοεμβρίου παρουσιάζει τις καινούργιες της επιτυχίες («Σκιές», «Μοσχολούλουδο», «Το Ονειρο») από τον δίσκο «Τα Ρι Ρα» μαζί με διαχρονικά τραγούδια που αγαπήσαμε όλοι («Παιδιά Των Δρόμων», «Είναι εντάξει μαζί μου», «Χίλιες Σιωπές» και πολλά άλλα),  σε ένα πρόγραμμα που αγγίζει όλες τις αισθήσεις και προκαλεί τα συναισθήματα που μόνο η ίδια ξέρει να γεννά στις εμφανίσεις της.


Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top