Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ηχοι, μουσικές και βιντεοπροβολές στην αυγουστιάτικη Αθήνα

1:23 π.μ.

Μουσικές και ήχοι με κλαρίνο, ηλεκτρονική λούπα, κρουστά και έγχορδα όργανα θα ακούγονται από σήμερα και κατά τη διάρκεια όλου του Αυγούστου, επί 24ωρου βάσεως, στο περιστύλιο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Κτίριο Ωδείου Αθηνών) συνοδεύοντας τη βιντεοπροβολή στον τοίχο ενός ψηφιοποιημένου έργου. Πρόκειται για την ηχητική εγκατάσταση του ζωγράφου Γιώργου Ξένου, που ως «Καλλιτέχνης του Μήνα» για το ΕΜΣΤ «δραπετεύει» από τους συνήθεις εκθεσιακούς χώρους και συνθέτει ένα ατμοσφαιρικό οπτικοακουστικό περιβάλλον για τους επισκέπτες αλλά και για τους περαστικούς - η βιντεοπροβολή θα γίνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 2 το πρωί). Είναι η πρώτη φορά μάλιστα, που ο Ξένος παρουσιάζει στο κοινό τις μουσικές και τους ήχους που δημιουργεί ο ίδιος διαβάζοντας σαν παρτιτούρες τα σχέδια και τα ζωγραφικά του έργα, παρότι πρόκειται για μία συνύπαρξη, που τον απασχολεί και την οποία καλλιεργεί εδώ και πολλά χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η παρουσίαση του Γιώργου Ξένου ως «Καλλιτέχνη του Μήνα» θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο στην Αίθουσα νέων έργων (Project Room) του ΕΜΣΤ.

Που και Πότε
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β' 17 -19 και Ρηγίλλης, τηλ.: 210 92.42.111 - 3). Ηχητική εγκατάσταση του ζωγράφου Γιώργου Ξένου στο περιστύλιο του μουσείου, για ολόκληρο τον Αύγουστο.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top