Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Νεες εκδοσεις

7:57 π.μ.


ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΑΝΟΥΕΛ ΒΑΣΚΕΘ ΜΟΝΤΑΛΜΠΑΝ
Η Βαρκελώνη του Μανόλο
προλ. Πέτρος Μάρκαρης
μετ. Βέρα Δαμόφλη, Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
εκδ. Μεταίχμιο σελ. 800 - 18,99 ευρώ

Κανείς στη Βαρκελώνη δεν αναφέρει τον Μονταλμπάν με το επίθετό ή το πλήρες όνομά του. Ολοι τον λένε Μανόλο, ακόμα και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο Μανόλο συμβολίζει για τους Βαρκελωνέζους την ψυχή της Βαρκελώνης. Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία από τα δημοφιλέστερα αστυνομικά μυθιστορήματα του Μανόλο, στα οποία πρωταγωνιστεί η Βαρκελώνει και φυσικά το άλτερ έγκο του συγγραφέα, ο απολαυστικός Πέπε Καρβάλιο. Είναι ένας ιδιόρρυθμος ιδιωτικός ντετέκτιβ, πρώην κομμουνιστής και πρώην πράκτορας της CIA, λάτρης του καλού φαγητού και των ωραίων γυναικών, που συνηθίζει να καίει στο τζάκι του τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.


ΤΖΕΦΡΥ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣΣενάριο γάμουμετ. Αννα Παπασταύρουεκδ. Πατάκη σελ. 624 - 19,90 ευρώΗ Μάντλιν αγαπά τον Λέναρντ. Ο Λέναρντ και ο Μίτσελ αγαπούν τη Μάντλιν. Κανείς απ’ τους τρεις δεν ξέρει τον δρόμο προς την ευτυχία. Αρχές της δεκαετίας του ’80 και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε βαθιά ύφεση. Η ζωή μετά το κολέγιο είναι πιο σκληρή από ποτέ για τους νέους. Καθώς οι πρωταγωνιστές αυτού του τριγώνου αποφοιτούν και μπαίνουν στον πραγματικό κόσμο, τα γεγονότα τούς πιέζουν να επαναπροσδιορίσουν όλα όσα έμαθαν στο σχολείο. Αραγε έχουν πεθάνει οι μεγάλες ιστορίες αγάπης του 19ου αιώνα; Ή μήπως μπορεί να υπάρξει μια νέα ιστορία, που θα γραφτεί για το σήμερα και θα επαναφέρει στην επιφάνεια τον φεμινισμό, τη σεξουαλική απελευθέρωση, το προγαμιαίο συμβόλαιο και το διαζύγιο;
EDUARDO GALEANOΜνήμη της φωτιάς ΙΙΙΟ αιώνας του ανέμουμετ. Ισμήνη Κανσήεκδ. Πάπυρος letras σελ. 528Με όπλο την ιστορία και τη λογοτεχνία, ο Ουρουγουανός συγγραφέας προσπαθεί να ανακτήσει και να αποκαταστήσει την κατακερματισμένη μνήμη της Λατινικής Αμερικής, αλλά και της αμερικανικής ηπείρου γενικότερα. Το βιβλίο αρχίζει το έτος 1900 στο άσημο χωριουδάκι Σαν Χοσέ ντε Γκρασία του Μεξικού, όπου οι κάτοικοι προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου, που ωστόσο δεν θα ’ρθει. Κάθε αφήγημα-βινιέτα αποτελεί και μία ψηφίδα της μνήμης του 20ού αιώνα. Εμιλιάνο Ζαπάτα, Πάντσο Βίγια, Τσάρλι Τσάπλιν, Μπάστερ Κίτον, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Φρίντα Κάλο, Κάρλος Γαρδέλ, Τρότσκι, Παλέ, Κορτάσαρ, Σαλβαντόρ Αλιέντε, Πινοτσέτ. Αλλά και τζαζ, ποδόσφαιρο, ποιητές της παρακμής και κόκα-κόλα.
ΠΑΙΔΙΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΣΗΣΗ αγάπη της Μυρμιγκίνας και του Τζίτζικαεικον.: Βενέσσα Ιωάννουεκδ. Ελληνοεκδοτική σελ. 72 - 15,7 ευρώΜια νεαρή μυρμηγκίνα ακούει για πρώτη φορά στη ζωή της τζιτζίκι να τραγουδά. Η μελωδία του έχει άρωμα καλοκαιριού. Και εντελώς ξαφνικά ο Τζίτζικας και η Μυρμηγκίνα γνωρίζονται. Εκείνος της προτείνει μια μικρή βόλτα ψηλά στον ουρανό... και όλα αλλάζουν. Η γαλάζια θάλασσα, το ολόγιομο φεγγάρι, το μυρωμένο πευκοδάσος κάνουν τη Μυρμηγκίνα να ονειρεύεται. Κάνουν τον κόσμο της να φαίνεται μικρός και μονότονος. Τελικά, πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει με τους δικούς της ή θα ακολουθήσει τον Τζίτζικά της. Ο χειμώνας έρχεται... Θα τα καταφέρουν;
ΠΟΙΗΣΗΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΤο θρόισμα του μεγάλου δρυγιάεκδ. Ιωλκός σελ. 176Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Χρυσούλα Δημητρακάκη έχει συγκεντρώσει σε έναν τόμο μικρά δοκίμια και ποιήματα που δένουν μεταξύ τους και αποτελούν μια νοηματική συνέχεια. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο ενότητες «Το θρόισμα...» και «... του μεγάλου δρυγιά». Οπως γράφει η συγγραφέας: «Η τέχνη δημιουργεί έναν νέο κόσμο και κάθε έργο τέχνης δημιουργείται όπως ακριβώς ο κόσμος. Μετά τη χαοτική δίνη των αλλαγών, με το ακαθόριστο περιεχόμενο της αντίθεσης και την ουσία της δημιουργίας...».

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top