Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η τέχνη του χαρτιού

6:56 π.μ.

http://www.arteshop.gr/articles.php?id=244

Το χαρτί είναι από τα αρχαιότερα υλικά που χρησιμοποίησαν οι καλλιτέχνες για να ζωγραφίσουν, να σχεδιάζουν ή να κατασκευάσουν με αυτό μικρές κατασκευές και γλυπτά .
Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για την χρήση του χαρτιού είναι μεγάλο. Νέες τεχνικές έχουν δώσει στους καλλιτέχνες την δυνατότητα να κατασκευάσουν τεράστια γλυπτά και εγκαταστάσεις από χαρτί.
Η χρήση υπολογιστή και laser, έδωσαν την δυνατότητα για πρωτοποριακές ιδέες καθώς και τα μηχανήματα δίπλωσης και χάραξης του χαρτιού.
Το Mad Museum στην Νέα Υόρκη αφιέρωσε 3 μεγάλες εκθέσεις με θέμα την επανάσταση στα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή έργων τέχνης . Μια από αυτές τις εκθέσεις ήταν η “Slash:Paper under the knife”, που πραγματικά άλλαξε την γνώμη του κοινού για την χρήση του χαρτιού στην τέχνη.
Επισκεφθείτε τον κόμβο και δείτε τα έργα της έκθεση καθώς και ένα βίντεο που επεξηγεί τα έργα και τον τρόπο που κατασκευάστηκαν:
http://collections.madmuseum.org/html/exhibitions/485.html
Mad Museum: http://www.madmuseum.org

Οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούνε το χαρτί με ιδιαίτερο τρόπο είναι πολλοί .Εδώ παραθέτουμε μία σειρά από τα καλλίτερα websites που ασχολούνται με έργα από χαρτί:


http://www.andreaskocks.com
http://www.celiobraga.net/
http://www.miapearlman.com
http://www.chrisnatrop.com
http://www.jenstark.com
http://www.simonschubert.de
http://www.richardsweeney.co.uk/

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top